غذاهای شمالی همیشه به خاطر طعم خاص و منحصر به فردش معروف هستند. کباب بدمجون یکی از خوشمزه ترین غذاهای شمالی است که هم در گیلون و هم در مازندران طبخ می شود. اما روش ها و روش های پخت بادمجان گوشتی مازندرانی و بادمجان گیلونی بسیار شبیه به هم هستند و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. این غذا هم کاملا گیاهی و هم با گوشت چرخ کرده تهیه می شود و می توانید آن را با برنج یا نان سرو کنید. در این مقاله از بلاگ اکالا می توانید طرز تهیه بادمجان گوشت شمال را به چند روش مختلف یاد بگیرید.
مواد لازم برای بادمجان هویج پخته:
بادمجان 4 عدد آجیل مخلوط 1 فنجان سیب زمینی سرخ کرده با دسته های پیاز 1 حبه گوجه فرنگی 3 سبزی شمالی 4 قاشق غذاخوری رب انار 1 قاشق غذاخوری آلو 1 قاشق چای خوری گلپر، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم رب گوجه فرنگی 1 عدد گوجه فرنگی غذاخوری
مراحل طرز تهیه بادمجان کبابی شمال
تهیه بادمجان شمالی در منزل بسیار آسان است. در ادامه این قسمت می توانید طرز تهیه بادمجان کبابی را یاد بگیرید.
مرحله اول؛ گرفتن تلخی بادمجان
در مرحله اول طرز تهیه بادمجان کبابی باید بادمجان ها را شسته و پوست آن ها را جدا کنید. برای تهیه این غذا درب بادمجان را بردارید زیرا باعث ریزش بادمجان می شود. بادمجان را به صورت عمودی برش دهید و اگر قطر بادمجان زیاد بود با قاشق کوچک داخل بادمجان را کمی گود کنید. سپس بادمجان ها را در مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی آنها گرفته شود. در نهایت بادمجان را بشویید و با حوله خشک کنید.
مرحله دوم؛ سرخ کردن بادمجان
پس از خشک شدن بادمجان، مقداری روغن در تابه بریزید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس بادمجان ها را در روغن سرخ کنید.
درجه سوم؛ تهیه مواد میانی برای بادمجان کبابی
برای تهیه مواد میانی بادمجان کبابی شمالی ابتدا باید پیاز را رنده کنید. در تابه ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در روغن تفت دهید. وقتی پیاز نرم شد سیر را اضافه کنید. بعد از 2 دقیقه زمان اضافه کردن مغزهای مخلوط، رب انار، رب آلو و رب گوجه فرنگی است. سبزی ها را ریز خرد کرده یا چرخ کرده و همراه با ادویه ها به مواد دیگر اضافه کنید. مواد را خوب سرخ کنید و سپس شعله را خاموش کنید.
در این مرحله از تهیه بادمجان کبابی باید مواد متوسط را به کمک قاشق داخل بادمجان بریزید. حدود 2 قاشق غذاخوری از مواد متوسط را کنار بگذارید تا سس بادمجان کبابی درست شود.
مرحله چهارم؛ پخت بادمجان کبابی
پس از تهیه بادمجان، گوجه فرنگی را باید از وسط نصف کنید و در روغن سرخ کنید. سپس 2 قاشق از مواد میانی بادمجان کبابی را با یک لیوان آب اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، بادمجان ها را در قابلمه بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا بادمجان ها خوب بپزند.
کاسه بادمجان با گوشت چرخ کرده
در این مرحله باید شعله گاز کم باشد تا سس آرام آرام جذب بادمجان شود. بعد از اینکه سس غلیظ شد و بادمجان کاملا نرم شد آن را در بشقاب دلخواه بریزید و با نان یا برنج سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه بادمجان با گوشت چرخ کرده:
بادمجان متوسط 4 عدد، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم، روغن به مقدار لازم، پیاز، گوشت چرخ کرده 1 عدد، سیر 100 گرم، رب انار 2 حبه، گردوی خرد شده 2 قاشق غذاخوری مقدار مورد نیاز
مراحل طرز تهیه بادمجان کبابی
برای تهیه بادمجان کبابی نیز می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. در ادامه می توانید با مراحل تهیه بادمجان با گوشت چرخ کرده آشنا شوید.
مرحله اول؛ تهیه بادمجان
در مرحله اول طرز تهیه بادمجان کبابی باید بادمجان ها را شسته و پوست آن ها را جدا کنید. سپس بادمجان ها را عمودی برش دهید، نمک بریزید، تلخی بادمجان ها را از بین می برد. بعد از 1 ساعت می توانید بادمجان ها را بشویید و خشک کنید.
مرحله دوم؛ سرخ کردن بادمجان
در این مرحله از دستور بادمجان پخته شده باید در تابه کمی روغن بریزید و بادمجان ها را یکی یکی در روغن داغ سرخ کنید.
درجه سوم؛ تهیه مواد میانی برای بادمجان کبابی
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز نرم شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. بعد از 2 دقیقه می توانید زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. سپس رب انار و سیر خرد شده را اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید. بعد از پختن گوشت، شعله را خاموش کنید.
مرحله چهارم؛ پخت بادمجان کبابی
در این مرحله باید شکم بادمجان را از گوشت پر کنید. ماهیتابه را چرب کرده و بادمجان ها را داخل تابه قرار دهید. آب و رب انار را در ظرفی بریزید و خوب هم بزنید. سپس این سس را به تابه اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید بادمجان کبابی شما 20 دقیقه بپزد و آماده است.
نکات و ترفندهای طرز تهیه بادمجان کبابی
برای تهیه بادمجان کبابی باید از مغزهای مخلوط شده استفاده کنید. گردو را می توانید با استفاده از مولینکس یا همزن کاملا خرد کنید، در صورت تمایل می توانید بادمجان کبابی را در فر بپزید تا روغن کمتری جذب شود، می توانید از ماست استفاده کنید تا بادمجان ها در هنگام پخت روغن کمتری جذب کنند. با قلم مو روی بادمجان ها بمالید برای طعم دادن به ترکیب میانی بادمجان های کبابی می توان از دانه های انار استفاده کرد و در تهیه بادمجان های مازندرانی و گیلونی معمولا از رب ترش انار و عسل استفاده می شود. اگر طعم ترش غذایتان را نمی پسندید می توانید از رب انار شیرین یا کمی شکر برای تهیه این غذا استفاده کنید و برای رژیم غذایی بادمجان های کبابی خود می توانید بدون سرخ کردن بادمجان داخل آن را پر کنید و اجازه دهید بادمجان داخل شود. برای تهیه مواد میانی بادمجان کبابی از گیاهان محلی مانند نعناع، سورگوم، گشنیز و مقداری ریحان استفاده می شود.در تهیه بادمجان کبابی باید از بادمجان پنی استفاده کنید. باید از گردوی پرچرب و مرغوب استفاده کنید اگر به رب انار دسترسی ندارید می توانید از رب آلو یا رب آلو هم استفاده کنید پوست بادمجان برای تهیه بادمجان کبابی اختیاری است و می توانید این را تهیه کنید. ظرف بدون پوست کندن پوست بادمجان کباب داخل بادمجان را کمی خالی کنید می توانید بادمجان را خرد کرده و به مواد میانی اضافه کنید برای طعم دادن به بادمجان کبابی کافیست از مقداری فلفل سیاه و پودر گلپر استفاده کنید باید بادمجان کبابی را آماده کنید. سبزی خرد شده، گردوی خرد شده نمک، فلفل، رب انار و رب گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید. سپس بادمجان ها را به صورت عمودی برش دهید و در روغن سرخ کنید. شکم بادمجان ها را با مواد میانی پر کنید و نصف لیوان آب به این مخلوط اضافه کنید و صبر کنید تا بادمجان گوشتی شما پخته و با حرارت ملایم آماده شود.بعضی برای تهیه بادمجان کبابی مازندرانی به جای رب انار از رب پرتقال استفاده می کنند.
منبع: اوکالا