[ad_1]
در رفتندسر برنج یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شیرینی های سنتی ایرانی است که در نقاط مختلف ایران به روش های مختلفی تهیه می شود که نان برنجی معروف ترین آن برای کرمانشاه است. نان برنجی که از مخلوط آرد برنج، روغن، پودر قند و … تهیه می شود، گزینه بسیار مناسبی برای عید نوروز و پذیرایی این ایام است.
به گزارش فرارو، وجود عرق گل سرخ و پودر هل در شیرینی برنج، عطر و طعم آن را شگفت انگیز و طعم آن را جذاب و خاطره انگیز می کند. این مقاله یا بخش به منابع یا مراجعی نیاز دارد که در نشریات معتبر و شخص ثالث ظاهر شوند.
مواد لازم برای تهیه کیک برنجی
آرد برنج: نیم کیلو
پودر قند: 150 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
روغن جامد: 250 گرم
رز: یک چهارم ترازو
وانیل: نوک یک قاشق چایخوری
پودر هل سبز: 1 قاشق چایخوری
تکه های جعفری یا پسته سیاه برای تزیین: به میزان لازم
نکات مواد خام
نکاتی در مورد آرد برنج
نوع آرد برنجی که برای تهیه کیک برنجی استفاده می کنید تاثیر مستقیمی بر طعم و بافت کیک دارد. آرد برنج را نه در بسته بندی های کارخانه ای بلکه از لوازم قنادی معروف خریداری کنید. آرد برنج را قبل از درست کردن کیک برنج دو تا سه بار الک کنید.
نکاتی در مورد روغن
برای تهیه شیرینی بهتر است از روغن های مخصوص شیرینی ها استفاده شود که به تن در روغن فروشی ها موجود است و چربی آنها مخصوص شیرینی هاست. اگر به این روغن دسترسی ندارید از روغن نباتی جامد استفاده کنید. مراقب باشید از روغن خالص قنادی در عرضه قنادی استفاده نکنید. چون دسر را خیلی خشک می کنند. توصیه ما این است که اگر از آرد برای شیرینی پزی استفاده نمی کنید، حتماً از مخلوط روغن نباتی جامد و روغن شیرینی ساده یا کره استفاده کنید.
نکاتی برای گل رز
همانطور که می دانیم گل رز از عرقیات معطر گل محمدی است که بهترین نوع آن در کاشان و میمند فارس تهیه می شود. امروزه در تمامی فروشگاه ها و سوپرمارکت ها بطری های گل رز در اشکال و برندهای مختلف را می بینیم که اکثر آنها خالص نیستند و رایحه اصلی گل رز را ندارند. گل رز واقعی بوی گل رز می دهد و شما بوی ترش نمی دهید. رنگ رز اصلی شفاف، روشن و بدون رسوب است. گل رز واقعی طعمی سنگین و تلخ دارد. پس هنگام خرید گل رز به این موارد توجه کنید.
طرز تهیه کیک برنجی
1- برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس صبر کنید تا خنک شود. زرده ها را در ظرف مناسبی بریزید و وانیل و هل را اضافه کنید. کمی با همزن دستی تکان دهید؛ سپس روغن سرد را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
2- در این مرحله پودر قند را کم کم در روغن اضافه کنید و با دست یا همزمان به هم زدن ادامه دهید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود.
3- در مرحله آخر آرد برنج را که از قبل الک کرده اید کم کم و در سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیچی را کنار بگذارید و در این مرحله با دست تکان دهید. وقتی تمام آرد برنج را اضافه کردید روی آن گلاب بریزید و به ورز دادن ادامه دهید تا آرد پودر شود یا به دستتان بچسبد. اگر خمیر به دست چسبید کمی آرد برنج اضافه کنید و اگر خالص بود و بعد از ورز دادن شبیه آرد نشد آرد را در چرخ گوشت سر بزرگ و یکبار با چرخ گوشت بریزید و رد کنید. سپس آرد را در کیسه فریزر بریزید و حدود 1 روز در آشپزخانه استراحت دهید.
4- پس از استراحت خمیر را دوباره از چرخ گوشت رد کرده و سپس با دست کمی ورز دهید. سپس یک خمیر کوچک به اندازه گردو بردارید و آن را کف دست بغلتانید و روی آن را با مهر مخصوص کیک برنجی ببندید. سپس شیرینی ها را با فاصله ای از هم در سینی فر قرار دهید و به میزان لازم روی شیرینی را با جعفری سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید تا شیرینی ها کاملا بپزند. پس از پختن شیرینی، آن را از فر خارج کرده و تا زمانی که کاملا خنک نشده به آن دست نزنید.
نکات مهم برای تهیه کیک برنجی
1- اگر آرد بعد از آب شدن چرب یا روغنی شد دوباره آرد برنج را داخل آن اضافه کنید.
2- وقتی آرد خالص شد هرگز گلاب را در آن اضافه نکنید تا آرد هماهنگ درست شود. گلاب زیاد کیک برنج را بعد از پخت خشک می کند.
3- اگر بعد از قالب زدن، شیرینی ترک خورد، به این معنی است که خمیر به اندازه کافی ورز داده نشده و قوام ندارد.
4- زمان پخت شیرینی برنجی کمی بیشتر از سایر شیرینی ها است. بنابراین، دمای فر را طوری تنظیم کنید که شیرینی خیلی خام یا زیاد پخته نشود.
5- اگر می خواهید کیک برنجی زعفرانی درست کنید، یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران غلیظ را در روغن بریزید و قبل از اضافه کردن پودر قند اضافه کنید.
[ad_2]