[ad_1]
احتمالاً نام آنتی اکسیدان ها را زیاد شنیده اید: مولکول هایی که آسیب مواد مضر، یعنی رادیکال های آزاد را خنثی می کنند.
با هر نفس ساده یا هر غذایی که می خورید، رادیکال های آزاد وارد بدن می شوند و می توانند به سلول های بدن آسیب برسانند.
با گذشت زمان، مصرف سیگار یا الکل، آلودگی هوا، استرس مزمن و غیره. اینها عناصری هستند که بدن شما را در معرض رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو قرار می دهند.
استرس اکسیداتیو باعث بیماری های مزمن مانند دیابت، سرطان، آب مروارید، آلزایمر و غیره می شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که با این رادیکال های آزاد مبارزه کنید که فقط آنتی اکسیدان ها می توانند انجام دهند:
بهبود فرآیند تولید مثل:
مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف لیکوپن، یک آنتی اکسیدان، ویتامین E، ویتامین C، سلنیوم، روی و فولات با هم شانس موفقیت مرد در IVF را افزایش می دهد. به نظر می رسد آسیب رادیکال های آزاد به اسپرم عامل اصلی ناباروری در مردان باشد.
کنترل عوارض دیابت:
به نظر می رسد قند خون به سرعت تولید برخی از رادیکال های آزاد غیرطبیعی را افزایش می دهد. این مولکول های مخرب باعث ایجاد تعدادی از عوارض دیابت از جمله کوری، آسیب عصبی و نارسایی کلیه می شود.
برخی از مطالعات امیدوارکننده نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها می توانند علائم دیابت را کاهش دهند. به عنوان مثال، مطالعات اروپایی نشان داده است که مکمل های حاوی آلفا لیپوئیک اسید (که در اسفناج، بروکلی و گوشت گاو وجود دارد) ممکن است درد و ناراحتی نوروپاتی دیابتی را کاهش دهد.
دانشمندان هندی همچنین دریافته اند که کورکومین آنتی اکسیدانی موجود در زردچوبه آسیب کلیه را در بیماران دیابتی کاهش می دهد.
پیشگیری از زوال عقل:
سلول های مغزی در افراد مبتلا به انواع دمانس، از جمله آلزایمر، شواهدی از آسیب به رادیکال های آزاد نشان می دهد.
به نظر می رسد رادیکال های آزاد عامل تجمع آمیلوئید در مغز هستند که از ویژگی های بیماری آلزایمر است. هیچ کس نمی داند که چگونه آنتی اکسیدان ها از آلزایمر جلوگیری می کنند، اما مصرف برخی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین های A و C از آسیب مغزی محافظت می کند.
محققان هلندی بیش از 5000 فرد بالای 55 سال را به مدت 6 سال مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند افرادی که سطح ویتامین C بالایی داشتند 34 درصد کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند.
محافظت از قلب:
آنتی اکسیدان ها با کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، سلامت قلب را تضمین می کنند. مطالعات نشان داده است افرادی که مقادیر زیادی میوه و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان مصرف می کنند کمتر در معرض مشکلات قلبی از جمله سکته هستند.
فلاونوئیدها آنتی اکسیدان هایی هستند که با مصرف زیاد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 65 درصد کاهش می دهند. شیرینی ها و نشاسته را کاهش دهید، زیرا ثابت شده است که این مواد سطح رادیکال های آزاد را در بدن افزایش می دهند.
مطالعه محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی همچنین نشان داد که افرادی که دارای شاخص گلیسمی بالا در رژیم غذایی خود هستند، به دلیل افزایش سطح کلسترول اکسید شده، بیشتر در معرض حمله قلبی قرار دارند.
حفاظت از DNA:
رادیکال های آزاد با بخش های خاصی از سلول مانند DNA و غشای سلولی واکنش داده و باعث آسیب سلولی یا حتی مرگ می شوند. در چنین مواردی این رادیکال ها برای سلامت بدن مضر بوده و خطر ابتلا به تومورهای سرطانی را افزایش می دهند.
مطالعات نشان داده است افرادی که مقادیر زیادی آنتی اکسیدان از میوه ها و سبزیجات دریافت می کنند کمتر در معرض ابتلا به سرطان هستند. فیتوکمیکال ها رشد تومور را به روش های مختلفی از جمله کاهش رادیکال های آزاد مهار می کنند.
این خبر باید منجر به مصرف بیشتر سبزیجات قرمز، نارنجی یا زرد شود، زیرا کاروتنوئیدهای آنها یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با سرطان هستند.
به طور خاص، مطالعات نشان داده است که مردانی که بیشتر گوجه فرنگی می خورند، به دلیل وجود لیکوپن، خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهند.
[ad_2]